jopke.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Type betweter

  Het zegt echt wel wat over de mentaliteit van mensen, als ze zo graag andere mensen de les lezen, maar als jij aan geeft dat je het niet met ze eens bent, wordt je geblokkeerd op een (facebook)pagina en kun je niet meer reageren. Er is blijkbaar een type mensheid die het alleenrecht tot spreken wil en iedereen die het niet met hen eens is, blokkeerd. Zo gaat dat op hondensites, op een pagina van een konijnenopvang, op een weggeefhoek en noem maar op. In elke cattogorie zijn er wel van dat soort types.
  Deze mensen zijn zo tuk op hun gelijk, dat ze niets willen horen van een andere mening. Waarom? Ze hebben vragen, ze krijgen antwoorden, maar zijn daar nooit tevreden mee. 'Ze weten het zelf beter' De discussie is daar blijkbaar alleen voor mensen die het met ze eens zijn, of mee praten. Mensen die ergens nog nooit een stap binnen hebben gezet schijnen zo goed te weten wat er ergens mis gaat. 

  Je loopt tegen een muur op als je hun vragen beantwoord. Je wordt persoonlijk aangevallen op alles wat ze er maar bij kunnen halen. 'Want wat weet jij er nu van?'
  Het lijkt wel of ze niet willen dat iemand uitlegt hoe of waarom iets is, ze lijken alleen te willen uiten hoe slecht een bedrijf of persoon zou zijn. 
  En als ze even niets nuttigs weten te zeggen, dan geven ze commentaar op spelling en andere onnozelheden. Of copiëren wat anderen op hun pagina zeggen over de persoon of instantie. En hakken ze er daar wel weer op in.
  Dit zijn mensen die volgens mij alleen maar uit zijn op aandacht. 
  Dit type mensheid vergaard doorgaans een hele kudde medestanders om zich heen, ze vertellen onwaarheden en owee als iemand zegt dat het niet klopt wat ze beweren. Dat kun je als goed stookpunt natuurlijk niet toelaten.
  Stel dat er iemand zou gaan tweifelen aan de stokerij? 

  Want ja, iemand die beweerd dat het anders is, zal wel niet zo goed geïnformeerd zijn of heeft instucties gehad dat zo te zeggen.
  Net of die mensen die er anders over denken allemaal domme ganzen zijn of zo. Het heeft ook blijkbaar allemaal geen zin om tegen dit soort mensheid in te gaan. En ik kan me dan ook zó goed indenken dat men er geen zin meer in heeft om steeds weer vragen te beantwoorden, die toch weer weerlegt worden door mensen die denken het beter te weten. 
  Daar wordt je toch ook moe van. Zelfs ik denk bij antwoorden die je krijgt van.. 'je leest berichten wel, maar ze komen niet door, antwoorden zijn zo ingeprent, dat ze niet eens opmerkingen laten bezinken wat er nu eigenlijk gezegt en vooral wat er bedoelt wordt. 
  Ze hakken je aan mootjes, want 'je weet er niets van' . 
  Tegenstand wordt niet geduld! Wat je ook zegt, het is volgens hen toch niet waar.
  En dan wordt er van alles geroepen over je omstandigheden en je vrienden of partner, alsof ze daar wat van af weten. Iets met klokken en klepels. Nee, ik heb het persoonlijk niet zo op dit soort mensheid. 
  Want de éénzijdigheid druipt er af. 

  Het is tegenwoordig een trend om al je afgunst op facebook te gooien. Liever daar al je afgunst, irritaties en frustraties en klachten neer gooien in de hoop dat er iets veranderd, dan met mensen persoonlijk in gesprek te gaan of iets wellicht zou kunnen veranderen. 
  Sommige gedachtegangen zijn zo krom. 

  Dit soort type mensheid is erg goed in manipuleren, heeft doorgaans een goede babbel en een hoop aanhangers die ze vrienden noemen. 
  Vroeger (voor internet) werd er geroddeld, maar ging dat niet verder dan een paar mensen, je wijk of misschien een dorp.
  Sinds er het podium is om massale aandacht te krijgen met de mogelijkheid andere mensen uit te schakelen, of te schande te maken, is je naam als persoon of bedrijf direct landelijk bekend. 
  Een bedrijf met veel goede recensies, hoeft maar 1 klant te hebben die bijvoorbeeld zijn zin niet krijgt en op internet/Facebook roept wat een schande iets is of je zwart maakt en vele mensen zullen naar aanleiding van die ene klacht, niet met jou of jou bedrijf in zee gaan.
  Hoe goed je verder ook aangeschreven staat.

  Zo zijn er ook mensen die graag in de aandacht staan en er alles aan doen om dat zo te houden. Mensen die vriendschappen en relaties, in welke vorm dan ook, kapot maken met achterklap en stokerij. Of het nu gaat om vriendinnen, buren, de relatie tussen een bakker en zijn klant, een fysiotherapeut en zijn patiënt, een coach en teamgenoot of de relatie tussen collega's. Die band blijkt ineens niet zo sterk, als er na jaren van een goede verhouding, door iets wat iemand suggereert, of iemand die leugens verspreid, zo'n relatie ineens verbreekt.
  En ik denk dat iedereen dat wel eens ervaren heeft en weet wat een pijn zoiets op kan leveren. 
  Relaties in welke vorm dan ook of vriendschappen kapot maken... waarom? Met doel daar zelf bij te winnen? Omdat je jaloers bent op die 'verhouding'? Omdat jij laloers bent, zeggen dat de ander jaloers is? Omdat je zelf die aandacht wil?
  Ook dit type wat graag stookt, is doorgaans een betweter, of doet zich voor als betweter. Want in wekelijkheid weten ze niets, of maar een klein beetje. Ze bouwen om wat ze weten, zelf een hele invulling op en 'iemand zal wel zo doen of dat zeggen omdat....'
  'iemand zal wel iets weg geven of iets voor iemand doen om 'leuk gevonden' te worden'. Maar dat denken ze dan waarschijnlijk, omdat ze zelf zo leven? Iets doen om aandacht te krijgen? "Oh, kijk mij eens? Hebben jullie mij allemaal gezien? Vinden jullie mij nu niet gewéldig" Of juist zo de aandacht vragen met klagen, bijvoorbeeld tijdens sport... na een halve poging: "oooh nee hoor, dat gaat niet, het gaat écht niet hoor... (vindt je mij nu niet zielig?)"
  Zelf ben ik een doorzetter, lukt iets niet, dan ga ik er voor vechten, tot het wél lukt, dus ik kan me mateloos ergeren aan dat soort types in de sportschool, maar ook op ander gebied.
  Maar wat ik eigenlijk nog erger vindt, is dat mensen zulke types geloven, en maar aannemen dat die gelijk hebben. Dat dit types dan heel veel volgers en 'vrienden' heeft en dat iemand die jij al jaren kent, je zomaar kan laten vallen, omdat iemand iets over jou zegt. 
  En het dan raar vind dat je daar heftig op reageerd.
  Stel, je hebt met iemand een goede verhouding. Gewoon, leuk, gezellig. Je doet wat voor diegene, omdat die ook dingen voor jou doet. Gewoon een gezonde verhouding van respect en waardering. En iemand fluistert de één in, dat de ander dingen doet om 'leuk gevonden te worden', of dat diegene misschien wel verlieft zou zijn.... Dan kun je een paar dingen doen. Dan kun je denken, 'je klets maar, ik geloof dat niet' en je afvragen met welke bedoeling iemand zoiets tegen jou zegt..., je kunt naar de ander toestappen en recht op de man of vrouw af vragen of dat waar is. Of gewoon niets zeggen, aannemen dat het gefluister wel eens waar kan zijn, dan alles wat er gezegt of gedaan wordt interpeteerd als 'hey, zou het daarom zijn? En dan de ander keihard laten vallen omdat je jezelf gek maakt met de gedachte dat die 'fluisteraar' wel ens gelijk zou kunnen hebben. 
  En dan heeft de stokende fluisteraar haar zin. Want nu krijgt zij de aandacht. Dit types wringt zich graag tussen elke verhouding om zelf in het middelpunt van de belangstelling te staan.  
  Het het vervelende is, dat ze dat meestal nog lukt ook. Mensen die stoken, roddelen, leugens verspreiden en hard schreeuwen, daar wordt naar geluisterd.
  Niet naar een vrouwke dat met haar zachte karakter gewoon graag uit respect belangeloos, zonder voorwaarden, met liefde mensen helpt. Zij is doorgaans juist het mikpunt van de beschreven types. 
  Zij lijdt in stilte onder de regens van leugens, roddels en stokerij. Heeft verdriet om mensen die haar laten vallen om beschreven redenen. Maar ze blijft houden van...blijft mensen vergeven,   blijft mensen helpen... omdat ze niet anders kán. Ondanks dat ze vaak verkeerd wordt begrepen, of haar bedoeling verkeerd wordt uitgelegt.
  Haar blijven vertrouwen en steunen is de kunst van het verstaan van de waarheid. 

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl